3/7/11

5 anys indignats,5 anys indignants

Avui fa cinc anys que un metro de la ciutat de València va descarrilar matant 43 persones i ferint-ne 47 més. Les famílies de les víctimes volgueren saber què havia passat, perquè aquell accident que els havia afectat tant. Però ni el govern del PP, ni l'empresa FGV, ni la justícia estiguren a l'altura del gran dolor que havien provocat per acció o per omissió. Ni es va deixar investigar ni es va voler aclarir perquè el tren de metro havia descarrilat, i amb la mort del conductor van amagar la deixadesa del govern i la falta d'inversions en seguretat.

Tot i no tindre cap familiar ni conegut entre les víctimes sempre m'ha indignat la gran injustícia que s'ha comés amb aquestes persones, i sempre que puc participe en els seus actes, com fa dos anys o quan es va estrenar l'obra de teatre Zero Responsables .

Però el pitjor de tot és que l'accident pot tornar a passar, que continuen les deficiències en la línia 1, continua la manca de seguretat, continua la degradació de les vies i la falta de manteniment. No només el govern del PP no atengué degudament a les víctimes. El govern del PP continua sense atendre degudament els ciutadans i ciutadanes.

Però tota la culpa no és del govern, perquè la ciutadania té l'obligació de reclamar seguretat i fa temps que ha dimitit. Qui no ha dimitit són aquestes valentes i valents que cada dia 3 recorden els seus morts i la injustícia sobre ells comesa ara fa 5 anys. Vos acompanye en el plor, i vos lloe el coratge.