5/3/10

La fi del món

He trobat una web d'un diari de Xile que es diu La Tercera on puc seguir el dia a dia d'una catastrofe com la que ells anomenen el Megaterremoto. Els testimonis quotidians solen ser una anècdota als mitjans de comunicació més enllà del sensacionalisme, però gràcies a internet, els blogs i els twitters, ara podem trobar informació més particular, més del detall, o simplement més ampliada del que ens ofereixen els mitjans més propers amb altres prioritats. En la pàgina d'avui he trobat un nou terratrèmol d'escala 5, la detenció d'uns saquejadors que tenien 15 tones de menjar a casa, i una animació per a detectar danys estructurals en les vivendes, a banda d'un buscador de desapareguts.
També he trobat el següent missatge: No quiero más replicaaaaaaas! ... maldición por que tienen que venir en la noche?? tengo sueño pero me da miedo dormir. Enviado por: chileno19 Se'm congela l'ànima de llegir-ho i a continuació vore un gràfic amb l'horari i intensitat de les rèpliques. És la sensació total d'impotència contra la natura, de no poder fer res, i d'haver de començar de zero (en alguns casos cal tornar a fer carrers, instal·lacions de llum, aigua...).
Si a això afegim el recent cas d'Haití, la remor constant de les guerres i els atemptats terroristes, la crisi econòmica i els drames personals que comporta... acaba pesant tot com una llosa. I a més està núvol.