4/5/11

Una frase gran

L'alegria d'haver bregat durant la joventut per un ideal segueix determinant la nostra conducta molt després de què el dubte ens haja fet lúcids, conscients i desesperançats.

Avui Juan Marsé diu a la Vanguardia que aquesta frase és de Joseph Roth, un escriptor que no conec de res però que m'ha convençut amb aquesta frase.

1 comentari:

Anna F. ha dit...

Joseph Roth fou un escriptor i periodista austríac d'arrels jueves nascut en l'actual Ucraïna en 1894. La seua infància estigué marcada per desgràcies diverses, les seues relacions amb les dones foren turbulentes i patia una forta adicció a l'alcohol. D'inicies esquerrans, derivà cap a una posició més monàrquica (i fins i tot més cristiana) després de la I Guerra Mundial i s'exilià a Paris el mateix dia que Hitler guanyà les eleccions en Alemanya el 1933. Els seus llibres foren cremats. En Paris aconseguí continuar el seu treball literari però caigué malalt. Morí el 1939.
No és que jo sabera tot això, però el nom em sonava i en llegir el teu bloc he decidit buscar-ho. En la wikipedia en alemany hi ha un montó d'informació.