9/5/11

Notícies cridaneres

Llibreria marciana

A Andrew Kessler el coneixien en sa casa a hora de dinar, però un dia tingué una idea original: fer una llibreria per al seu llibre. Així, per una banda, s'estalviava intermediaris en l'edició i la comercialització i, per una altra, obtenia promoció gratuïta gràcies a l'originalitat del seu negoci. És una idea semblant a la de les pop up store, tendes que obrin durant pocs dies, promouen uns productes concrets i després tanquen. Aprofiten l'espenta de la novetat, de la curiositat dels clients, i després tanquen. Vendre cridant l'atenció. Vendes canviants en un món canviant.


Cullerabilitat

Danone ha pensat que si fa els pots de iogur arrodonits en la seua base, els clients aprofitaran tot el seu contingut i seran més feliços i compraran més iogurs. A això li diuen "cullerabilitat". Els productes han d'innovar per a cridar l'atenció i renovar les ganes dels seus clients de seguir consumint de manera fidel. Vendre cridant l'atenció. Productes canviants en un món canviant.


Un pis per a llibres

Jo en aquests moments defense l'ebook per a poder tindre molts llibres i no haver de comprar un altre pis, que no podria pagar, per a ells. L'escriptor Vicente Molina Foix té un bon negoci i pot comprar un pis per als seus 26000 llibres. Me n'alegre per l'escriptor i pels llibres. El primer pot disfrutar de la seua col·lecció llibrària, els segons disfruten d'un sostre on viure tranquilament i sense incomoditats, ni bookcrossing, ni expurgs, ni reciclatges mortals. M'alegre per ells. Idea que em va cridar l'atenció i l'enveja. Comoditats en un món canviant.


Idees noves i gratuïtes

Un grup de gent, sense ànim de lucre, s'organitza per a qüestionar el món i proposar alternatives de diferent tipus, des de criar als xiquets sense farinetes fins als marqueting educatiu. Es tracta de qüestionar, proposar, inventar, compartir, per canviar a millor aquest món. Fa poc s'han reunit a València amb el nom Tedx Valencia. A algú li pot semblar una secta, però si no discurrim no eixirem del clot. Idees que criden l'atenció. Idees noves per a un món canviant.